Spring naar de inhoud

“Onder de radar”

  • door

“Onder de radar” – een project rond Wereldoorlog II

De Provincie Limburg startte samen met de Universiteit Gent een onderzoeksproject rond Wereldoorlog II in onze provincie.
Dit project betreft het digitaliseren van een groot aantal luchtfoto’s van onze provincie tijdens de tweede wereldoorlog. Het gaat zowel om foto’s van de Geallieerden als van de Duitse Luftwaffe. Deze luchtfoto’s kunnen online bekeken worden en als een overlegger over de huidige landkaart gelegd worden. Dit geeft je de mogelijkheid om verleden o peen makkelijke manier aan het heden te koppelen.

De bedoeling is om samen met geïnteresseerde Limburgers een inventaris te maken van overblijfselen van Wereldoorlog 2. Dit gebeurt via een online-platform waarop iedereen zijn bijdrage kan leveren. Doordat mensen hun herinneringen/kennis delen op een toegankelijke manier, kan iedereen er van meegenieten. Hopelijk blijft het platform ook na het afronden van het project digitaal toegankelijk.

 

Natuurlijk laten we als heemkring deze kans niet liggen
om ons steentje bij te dragen!!

Omwille van onze publicatie “Y-32 Ophoven – Opglabbeekse herinneringen uit de nadagen van Wereldoorlog II” werden we uitgenodigd om mee te werken. Maar misschien heeft u ook nog weetjes of aanvullingen op het collectief geheugen?

U kan ze zelf – en op een vrij eenvoudige manier – toevoegen aan het platform…

onepager – homepage 011021